Quimper

Quimper is de gotische kathedraal, de wallen, belangrijke musea, oude levendige wijken, de animatie van een stad winkels en markten en festivals het hele jaar.

Vijftien km van de zee en de mooiste stranden van Zuid-Bretagne, spa, golf, zeilen, surfen, vissen, jachthavens ...

Geschiedenis: Het hotel ligt aan de rivier de Odet, diep in een estuarium van twintig kilometer, Quimper heeft altijd een beschutte plaats en een plaats van passage geweest. Van de Romeinse verovering, is geïmplanteerd aan de rand van de rivier de Odet, op slechts stroomafwaarts van de huidige site van de stad, een kleine verstedelijkte centrum rond een open poort om de mediterrane wereld. Deze activiteit zal een constante in de stad te worden tot het midden van de twintigste eeuw.

Meer informatie over het historisch erfgoed

De Sint-Corentin-kathedraal, een juweel van gotische Breton: Het is in 1239 dat Raynaud besloten het onderhavige kathedraal bouwen op de fundamenten van een oude Romaanse kathedraal te bouwen.

Vanaf de jaren 1850, de architect Joseph Onverdraaglijke Quimper begonnen met de restauratie van het gebouw, met name de oprichting van nieuwe meubels, inrichting kapellen en het bestellen van nieuwe ramen vernield tijdens de Franse Revolutie.

Zijn meest spectaculaire prestatie blijft de voltooiing van twee rondes met de bouw van de pijlen tussen 1854 en 1856 gefinancierd Quimper.

In 1989, de uitvoering van een restauratie campagne. Voltooid in december 1999, de restauratie is een openbaring van de verschijning van een kathedraal in de late vijftiende eeuw: restauratie van interne polychromieën met herhaling van aderen behandeld in rode oker en okergeel en algemene kalken gevelbeplating.

Dit is een positie tegengesteld aan die van de negentiende eeuw, die de kathedraal een vrij afgelegen kale strakke actualisering van de wil van de eerste bouwers had opgelegd.